|
Ing. Dana Šťastná, Náš celozrnný závin, Žitný kváskový chléb [ Regionální výrobce nebo produkt ]Dana Šťastná už jako malá holka pomáhala vařit. Po mamince jí zůstala kuchařka „Normy teplých jídel“ s poznámkami k připravovaným pokrmům, ze které čerpá dodnes. Tatínek je jako náruživý myslivec zásoboval zvěřinou a různými rybářskými úlovky kamarádů. Později vařila zdravě a s láskou pro svoji rodinu. Jako veselou příhodu domácího vaření si vzpomíná na vtipnou otázku svých dvou synů, když je volala k jídlu: „Maminko, bude to dobré nebo zdravé?“ Vždy si intuitivně uvědomovala obrovský význam jídla pro naše zdraví a pohodu. Studovala ekonomiku zemědělství V roce 2005 se Dana Šťastná osamostatnila a zaměřila především na zpracovávání projektů s cílem získávat prostředky z fondů EU určených na vzdělávání a zaměstnávání osob. V této době také studovala Školu přírodní léčby paní doktorky Soni Hájkové, která ji velmi ovlivnila a posunula na vyšší úroveň její uvažování o zdravém jídle. V roce 2009 požádala o finanční podporu nově založeného sociálního podniku Kruh zdraví a alternativní jídelna byla dne 1. 5. 2011 slavnostně otevřena. Kruh zdraví představuje nejen zdravé jídlo, ale také zdravé vztahy při práci a zdravou komunikaci uvnitř i vně kruhu. Pro veřejnost pořádají workshopy, ochutnávky a semináře, na kterých se snaží předávat své zkušenosti s vařením a pečením. V Kruhu zdraví ochutnejte Žitný kváskový chléb se značkou ŽELEZNÉ HORY regionální produkt a novinku „Nás celozrnný závin“, certifikovaný v roce 2021. Není a nebylo to vždy úplně jednoduché, ale stále ji práce naplňuje, baví a těší. Společný cíl Kruhu zdraví: vyvážená, sezónní, chutná, zdravá strava z lokální produkce a k tomu vstřícné, milé a pohodové prostředí. KontaktIng. Dana Šťastná UMÍSTĚNÍ
Typ záznamu: Regionální výrobce nebo produkt AKTUALIZACE: Lea Turynová (MAS ŽR) org. 127, 18.10.2022 v 14:29 hodin |